Sodeluj/Doniranje

Doniranje

Omrežje wlan ljubljana obstaja in raste zaradi donacij časa, truda, energije, neprespanih noči, naspidiranih dni in preplezanih streh, oken in balkonov posameznikov, skupin in organizacij. Sodelovanje in pomoč sta pač srčiki omrežja. Zato vsa hvala vsem, ki so že oziroma še prispevajo na kakršenkoli način.

Razumemo pa, da bi nekateri radi sodelovali oziroma prispevali k omrežju, pa ne morejo donirati svojega časa in drugih prej naštetih dobrin. Mogoče želijo le pomagati, ampak se ne aktivno vključiti v samo omrežje. Zato sporočamo, da smo odprti tudi za bolj materialne oblike donacij. Torej postavitev takšnega omrežja zahteva tudi veliko opreme in v kolikor ti leži kje kakšen router, antena ali kakšna druga omrežna oprema (ne le brezžična), jo bomo z odprtimi rokami sprejeli. Tudi nosilci za antene, vodo in vremensko odporne škatle za opremo, orodje in potrošni material so prav tako dobrodošli.

Mogoče ima kdo na voljo strežnik (lahko tudi virtualen) na kolokaciji ali drugi namenski Internetni povezavi, ki bi se pridružil naboru osrednjih VPN strežnikov omrežja, ki služijo za povezovanje delov brezžičnega omrežja, ki se med seboj ne vidijo? Ki bi mogoče služil tudi kot izstopna točka iz omrežja v Internet?

Seveda pa je možno donirati tudi direktno sredstva za nakup opreme in pokrivanje drugih materialnih in obratovalnih stroškov. To je možno preko , lahko pa tudi drugače. Vsak prispevek šteje. Vsa donirana sredstva se uporabljajo izključno za pokrivanje realnih stroškov vzdrževanja in rasti omrežja (kot je recimo omrežna oprema) in nikakor ne za honorarje ali nagrade prostovoljcem v kakršnikoli obliki. Prav zaradi donacij je recimo možna akcija odpri okno.

Potrebno se je zavedati, da so v večini primerov donirana sredstva ali oprema nepovratna, kakor tudi, da se z donacijo nikakor ne pridobi več besede pri odločanju.