O omrežju

Po Ljubljani raste odprto brezžično omrežje. Z uporabo splošno razširjenih brezžičnih tehnologij, a z inovativnim pristopom in predvsem medsebojnim sodelovanjem, povezujemo ljubljanske javne, umetniške in kulturne, produkcijske, izobraževalne, raziskovalne in vse druge zainteresirane prostore in posameznike v samostojno in neodvisno brezžično omrežje nad Ljubljano. V tem omrežju je dovolj prostora, svobode in možnosti za nove vsebine, interakcijo in komunikacijo, raziskovanje, izmenjavo podatkov, storitve in alternativen dostop do vsebin Interneta. Tako vzpostavljamo nov medij, ki je prosto dostopen in katerega možnosti uporabe so omejene le z domišljijo in ustvarjalnostjo.

Zaradi svoje brezžične in inovativne organske narave je tako obseg kot dostop do omrežja omejen le s sodelovanjem uporabnikov v njem: več kot je uporabnikov, bolj je omrežje razširjeno in uporabno, za več namenov ga uporabniki uporabijo, več in bogatejše vsebine ponuja.

Če si želite prispevati k omrežju, ste srčno vabljeni, da nam to sporočite oziroma se nam pridružite na naših poštnih seznamih, IRC kanalu ali kateremu od sestankov/druženj (njih napovedi se najdejo na spletni strani omrežja). Že s ponudbo uporabe svoje strehe, balkona, okna ali kakšne druge visoke lokacije lahko prispevate veliko, vendar je aktivno sodelovanje s postavitvijo svoje točke veliko bolj zanimivo, poučno in tudi uporabno. Nenavsezadnje, sodelujete lahko tudi z doniranjem opreme ali sredstev za nakup le-te.

Omrežje nastaja in obstaja ravno zaradi sodelovanja in povezovanja posameznikov in posameznic, pa tudi organizacij in skupin. Pridružite se še vi!

Več

This entry has been translated so please try to update also translations when changing it. If it is just a minor change (word reordering, spelling corrections...) then just update version number in translations' backlink to this entry.

Attachments